Det Kongelige Teater - Rønnow architects

Dørene i Det Kgl. Teaters store sal er blevet udskiftet for at forbedre akustik og brandsikkerhed. De nye specialfremstillede døre er udført som nøjagtig replika af de oprindelige, men rummer desuden akustik- og brandsikringsfunktioner, samt integrerede dørpumper. ”Det har været afgørende for projektets succes, at opgraderingerne ikke ændrer synligt på teatersalens udseende,” forklarer arkitekt Camilla L. Nybye fra Rønnow Arkitekter, og fortsætter;

”Hovedårsagen til dørudskiftningen er, at de gamle døre ikke i tilstrækkelig grad skærmede for udefrakommende støj under forestillingerne. Men derudover påpegede brandrapporterne også, at dørene ikke ydede den nødvendige brandsikring, så vi var nødt til at få dem udskiftet.”

”Fremstillingen af dørene stiller meget høje krav til leverandørens ekspertise og håndværk, idet de udføres som nøjagtig kopi af de eksisterende døre

kombineret med de fornødne funktionskrav. Derudover kræver et projekt som dette et stort forarbejde forud for selve produktionen.” Hun forklarer videre om den bygningsmæssige udformning; ”En af de største udfordringer er, at bygningen er fyldt med skæve vinkler, så ikke to døre er helt ens i målene, og dørene har skullet opmåles og fremstilles individuelt med plads til justeringer undervejs.
Et afgørende aspekt ved at lave den her type udskiftninger er netop, at alle oprindelige detaljer så vidt muligt bevares, så de opgraderinger, der sker, ikke ændrer synligt på bygningens udseende, pointerer hun.

Vahle har fremstillet de nye døre til Det Kgl. Teaters store sal, så alle synlige detaljer er identiske med detaljerne på de oprindelige døre. Samtidig er dørene fremstillet med integreret brandsikring og lyddæmpning, samt skjulte dørpumper, som sikrer, at dørene går i ét med salens væg, når de lukkes.

Kontakt

Vahle A/S
Fabriksvej 5
8544 Mørke

​Sociale medier

Vahle A/S

Fabriksvej 5
8544 Mørke


Tlf.: 86 37 24 77
CVR: 34587051

vahle@vahle.dk