Tietgen kollegiet - Lundgaard & Tranberg

Udnævnt til 00’ernes mest vellykkede byggeri, samt vinder af Træprisen og Betonelementprisen. Kollegiets arkitektur er inspireret af det traditionelle kinesiske Hakka-hus, en bygningstype, hvor en hel landsby boede i samme runde bygning, hævet over terrænet og orienteret mod en fælles beskyttet gårdsplads.

Kollegiet i Ørestaden har således værelserne vendt mod den omgivende by, og fællesarealer organiseret i spektakulære udkragede kasser, der vender sig ind mod den cirkulære gårdrum.

Huset er umiskendeligt nordisk i sin arkitektur og materialer. Betonkonstruktionen er en synlig del af arkitekturen, og materialerne

eg og tombak vises frem og patinerer smukt med tiden. Indvendigt er alle vægflader på gangarealer beklædt med et stort, gennemgående kunstværk i printet krydsfinér, udformet af designvirksomheden aggebo & henriksen.

Huset er bygget med lodrette installationsskakte for hvert værelse, og det har betydet, at de 430 Vahle-døre både skulle opfylde brandkrav og være integreret i det store kunstværk.

Vahle er stolte af at være repræsenteret i et arkitektonisk værk som Tietgenkollegiet, der har krævet helt særlig indsats i forbindelse med projektsparring med arkitekt, myndigheder og entreprenør, og hvor det endelige resultat flyttede grænserne for kollegiebyggeri.

Kontakt

Vahle A/S
Fabriksvej 5
8544 Mørke

​Sociale medier

Vahle A/S

Fabriksvej 5
8544 Mørke


Tlf.: 86 37 24 77
CVR: 34587051

vahle@vahle.dk