Virksomhedens historie

Vahle har igennem mange årtier leveret speciallavede døre til mange tidstypiske arkitektoniske mesterværker. Heriblandt Frederik d. 8s Palæ (Amalienborg), Det Kongelige Teater, Hotel D'Angleterre og Tietgenkollegiet. Ethvert projekt er specielt planlagt og udtænkt igennem en proces mellem Vahle og bygherre/arkitekt for at skabe det bedst mulige resultat.

Vahle blev grundlagt i 1976 af Svend Vahle Hansen, som udviklede og producerede mange specielle løsninger, hvilket er fundamentet for den brede kompetenceramme der kontinuerligt bruges og udvikles den dag i dag.

I 1990 blev der taget en stor beslutning om at skabe en nicheproduktion der havde fokus på at udvikle og producere replikadøre, som kunne godkendes til bevaringsværdigt byggeri. Dette skabte stor vækst for virksomheden, som mundede ud i en virksomhedsoverdragelse i 2007.

I 2009 blev yderligere store skridt taget grundet den stærkt voksende opgavetilgang. Vahle flyttede til Mørke, på Syddjurs i 3200m2 store produktionshaller, som kunne leve op til de daværende pladskrav, som en produktionsvirksomhed behøver, og som den dag i dag er tilstrækkeligt for firmaets virke. Desuden blev Vahles egne skræddersyede facadedøre skiftet ud med en konceptdør, udviklet af Hornbæk Trævarefabrik A/S i Randers, som i dag er blevet yderligere udviklet til at være en solid kvalitetsrig dør kaldet JE-træ facadedøren Denne har mange variationsmuligheder, der tilgodeser ethvert tænkeligt behov. Vahle blev, som det sidste, omdannet til et aktieselskab, for at skabe en robust virksomhed med overskud til at innovere sig selv og åbne op for nye muligheder.

I år 2013 blev potentialet for den moderne dør synliggjort efter at have lavet en leverance til Tietgen Kollegiet, der er tegnet af Lundgaard og Tranberg. En dør der skjuler sig interiøret, og beklædes med materialer, der komplementerer den moderne arkitektur og udtrykkes som et separat kunstværk i rummet. En helt ny vinkel, og et helt nyt marked åbnede sig for den indvendige skræddersyede trædør, baseret på erfaringerne, som virksomheden besidder i forhold til bevaringsværdige produkter, der indeholder samme lignende kvaliteter.

Virksomheden er i dag et aktieselskab som ejes af Ole Mølby. Han varetager den daglige ledelse, hvor JPS Clemens A/S agerer som sekundær investor for det overordnede selskab. Der beskæftiges omkring 25 mand fordelt på administrative og produktive poster. Grundet aktieselskabet er der tilknyttet en professionel bestyrelse, til at kontrollere den kontinuerlige fremtidige udvikling. Dette skaber en solid base for virksomhedens fremtid i vækst, mod nye mål og udfordringer.

Find mere inspiration og viden i vores produktkatalog, referencer, eller kontakt os!

Kontakt

Vahle A/S
Fabriksvej 5
8544 Mørke

​Sociale medier

Vahle A/S

Fabriksvej 5
8544 Mørke


Tlf.: 86 37 24 77
CVR: 34587051

vahle@vahle.dk